Bij de Chinees in China, kruiden vermalen en werken in het ziekenhuis met mondkapjes

27 oktober, 2017

Op woensdag 18 oktober vertrokken 15 studenten en twee docenten van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging en Scalda College voor Welzijn voor ruim drie weken naar China. In het kader van het uitwisselingsproject met de Shanghai University of Medicine en Health Sciences bezoeken zij de universiteit, de stad en lopen zij stage bij Chinese zorginstellingen. 

Stage lopen in de Chinese zorg
De studenten hebben een vol programma. Na de eerste dag acclimatiseren, werd de groep warm verwelkomd op de University. Daar volgden zij lessen in de Chinese taal, Tai-chi en Chinese farmacologie. De dagen erna gingen de studenten op stage. Zo liepen de studenten van de opleiding Mbo-Verpleegkunde stage in een Chinees ziekenhuis en de studenten van Maatschappelijke Zorg in de ouderenzorg. En daar ging het er heel anders aan toen dan bij ons…De studenten waren overal bij en alles week wanneer zij een afdeling bezochten. Ook de rol van acupunctuur en kruidengeneeskunde in het Chinees ziekenhuis was voor de studenten bijzonder om te zien. 

“De studenten hebben in ieder geval een prachtige ervaring . Niemand kan hen dit ooit afnemen.”- Anita Hagen, teamleider

Ontdekken
Naast opleidingsgerichte activiteiten was er ook tijd voor het ontdekken van de stad. Onder andere ‘The Old Town’, ‘Yu Garden’ en de ‘Bunt’ werden verkend.  Sommigen missen het thuisfront maar de meesten genieten volop. De studenten blijven nog in China tot 13 november. Daar gaan zij onder andere nog meedoen aan een Nursing Contest. In het voorjaar van 2018 verwacht Scalda een groep Chinese studenten die Nederland zal gaan bezoeken.

<Volg het reisverslag van de studenten>

Excellentie
Deze uitwisseling is een onderdeel van het excellentieprogramma ‘#excellentstudent’ van Scalda waarbij studenten een programma kunnen volgen bovenop hun reguliere opleiding om zo nog beter te worden in de 21th century skills.