Bezoek Minister Van Engelshoven aan Scalda een succes

11 december 2018

Minister Van Engelshoven heeft maandag 10 december een werkbezoek gebracht aan onze opleiding Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg op de locatie Ter Reede van WVO Zorg én aan het opleidingsrestaurant Puur à la Carte van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie.

Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg
In het Woonzorgcentrum Ter Reede werd minister van Engelshoven verwelkomd door Harry van der Maas (lid van Gedeputeerde Staten van Zeeland), Jaap Wielaart (voorzitter Raad van Bestuur WVO) en Hendrik-Jan van Arenthals (voorzitter College van Bestuur Scalda). Binnen werd er een toespraak gehouden door Harry van der Maas en konden studenten aan de hand van vragen vertellen hoe zij de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg ervaren en waarom hun keuze daarop is gevallen. Vervolgens kreeg de minister een rondleiding door de woning waar de studenten werken tijdens hun praktijkroute. Het afsluitende woord werd gehouden door Hendrik-Jan van Arenthals.

Opleidingsrestaurant Puur à la Carte
Na de middag kwam de Minister aan bij onze Scalda-locatie in Middelburg en werd ze gelijk voorgesteld aan directeur Jean de Houck (onderwijsdirecteur bij Scalda). Vervolgens werd ze begeleid naar het opleidingsrestaurant Puur à la Carte en kreeg ze een rondleiding door de keuken en werd ze geïnformeerd door de studenten over de opleiding en het restaurant. Daarna kreeg de minister een uitgebreide lunch aangeboden die de studenten zelf hadden bereid. In vier thematafels ging de minister het gesprek aan met studenten, teamleiders en het werkveld over de horeca, het toerisme in Zeeland en het groene werkveld. Het bezoek van de minister aan Scalda maakte onderdeel uit van een tweedaags werkbezoek van de minister aan diverse bedrijven en organisaties in Zeeland.

Omhoog