Bezoek Commandant der Strijdkrachten was groot succes!

18 maart, 2016

Afgelopen woensdag 16 maart bracht Tom Middendorp, de Commandant der Strijdkrachten (CDS) van Nederland een bezoek aan Scalda College voor Uniformberoepen in Middelburg. Studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) hadden allerlei activiteiten georganiseerd waar de CDS aan mocht deelnemen en dat was een groot succes!

Jaarlijks bezoekt de CDS een aantal scholen met een VeVa opleiding in het land. Deze bezoeken staan in het teken van vakrichtingen die specifiek zijn voor die onderwijsinstelling. Het bezoek aan Scalda stond in het teken van de vakrichtingen Logistiek en Maritiem.

Tijdens het hele bezoek werd de CDS begeleid door twee studenten. Het bezoek startte met een uitleg van studenten over hun vakrichting en de activiteiten die zij georganiseerd hebben voor de CDS. De CDS werd uitgedaagd worden om de strijd met de studenten aan te gaan op het vakgebied Logistiek. Daarna ging het programma verder bij het botenhuis in Vlissingen waar de vakrichting Maritiem een programma aanbood aan de CDS. De CDS ging onder andere een wedstrijdje sloeproeien met een aantal studenten.

Aan het einde van het bezoek mochten oud-studenten van Scalda College voor Uniformberoepen hun ervaringen delen met de CDS en de huidige VeVa studenten.

De Commandant der Strijdkrachten, Tom Middendorp,  is de hoogste militair binnen Defensie en daarmee de belangrijkste militaire adviseur van de minister. Hij is verantwoordelijk voor de inzet van alle Nederlandse militaire strijdkracht en daarnaast is hij namens de minister verantwoordelijk voor de voorbereiding, gereed stelling en uitvoering van belangrijke militaire operaties van de krijgsmacht.