Auditie MBO DANS op 20 mei bij theater De Kring in Roosendaal

22 april 2021
mbo dans auditie

De laatste auditieronde dit schooljaar voor MBO DANS, vindt plaats op donderdag 20 mei 2021 in praktijklocatie theater De Kring in Roosendaal. MBO DANS is op zoek naar enthousiaste dansers met een open mind, eigenheid én creativiteit. Wie de auditie doorkomt mag in augustus 2021 starten aan de opleidingen tot Dansprofessional (niveau 3 en 4). Aanmelden voor de auditie kan via [email protected].

De procedure voor de auditie is vernieuwd. Na aanmelding voor de auditie ontvangen kandidaten informatie over de stappen.

Film gevolgd door auditiedag met werksessies
Stap 1 is het aanleveren van een film met een pitch en een solo. Als deze film door de selectie komt mogen de kandidaten door naar stap 2: de auditie op 20 mei.

Deze bestaat uit werksessies en een kennismakingsgesprek. Tijdens deze dag laten kandidaten vooral zichzelf zien als danser, tonen ze hun talenten en kwaliteiten. De selectiecommissie kijkt naar dansbeleving, muzikaliteit, energie en expressie. En kijkt vooral naar hoe de auditanten omgaan met de choreografie en de terugkoppeling daarop. Kunnen ze het zich eigen maken, staan ze open voor nieuwe stijlen en feedback?

Toelatingseisen
Iedereen kan auditie doen, maar om toegelaten te worden tot de opleidingen, moeten auditanten bij aanvang van de opleiding, naast een goede auditie, beschikken over minimaal een vmbo-diploma (k, g of t), een mbo-niveau 2 diploma, een havo- of vwo-diploma of een overgangsbewijs van havo/vwo leerjaar 3 naar leerjaar 4.

Over MBO DANS
MBO DANS leidt dansers op tot allround Dansprofessional, die met een open mind, bewust van hun kwaliteiten en vanuit een eigen dansvisie een bijdrage leveren aan de danswereld. Tijdens de opleiding volgt de student een persoonlijke opleidingsroute en ontdekt hij of zij alle aspecten en facetten van de danswereld, van urban contemporary tot hiphop, van podium tot lesgeven en van creëren tot organiseren. Dankzij de vele samenwerkingen met allerlei partners uit het werkveld, staan de dansers vanaf de start met één been in het werkveld. Uniek is de samenwerking met Theater de Kring. Nog niet eerder in Nederland verbond een mbo-dansopleiding zich aan een theater.

Na de opleiding op niveau 3 kunnen dansers doorstromen naar niveau 4 of direct het werkveld in; lesgeven, als uitvoerend danser, organiseren van dansevenementen/projecten of als maker. Na de opleiding op niveau 4 kunnen dansers doorstromen naar een hbo-opleiding; bijvoorbeeld een dansopleiding op hbo-niveau, zoals bij Fontys, Artez, Lucia Marthas Institute for Performing Arts, Codarts of AHK óf elke andere hbo-opleiding. Er zijn alumni te vinden bij o.a. de PABO, fysiotherapie, event management en social work.

Ook kan men direct het werkveld in; lesgeven, uitvoerend danser, organiseren van dansevenementen/projecten of als maker. Dans kan in alle lagen van de maatschappij worden ingezet, als doel of als middel.

Voor meer informatie over MBO DANS, ga naar ikbendans.nl

Omhoog