90 Zeeuwse vmbo-leerlingen strijden om provinciaal kampioenschap tijdens Skills Talents vakwedstrijden

14 januari, 2019

Op donderdag 24 januari 2019 vindt het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents plaats in Vlissingen. Skills Talents zijn landelijke vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. In Zeeland doen er in totaal 30 teams bestaande uit 90 leerlingen mee. 

Provinciaal Kampioenschap
Op 24 januari strijden de 90 vmbo-leerlingen voor het Provinciaal Kampioenschap. De wedstrijden in diverse vakrichtingen vinden plaats op van 13:00 tot 15:00 op drie verschillende Scalda locaties. De wedstrijd voor Horeca, Bakkerij & Recreatie begint om eerder in de ochtend, om 10:00 uur. In Middelburg (Podium 15, ZEP) vindt de wedstrijd voor Horeca, Bakkerij & Recreatie plaats, in Goes (Stationspark 39) de wedstrijd voor Tuinontwerp & -aanleg en de overige 7 wedstrijden vinden plaats bij Scalda in Vlissingen (Edisonweg 4a). Deelnemende leerlingen krijgen door deelname aan het Provinciaal Kampioenschap een podium om hun talenten te ontwikkelen en te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn landelijk ontwikkeld door docenten en sluiten aan op de bedrijfsprofielen binnen het vmbo. Scalda organiseert dit jaar voor het zesde opeenvolgende jaar het Provinciaal Kampioenschap voor Skills Talents Zeeland.De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor publiek. 

Deelnemers Skills Talents
Aan het Provinciaal Kampioenschap doen in totaal 30 teams, 90 leerlingen van 11 Zeeuwse vmbo-scholen mee. De deelnemers strijden binnen9 vakrichtingen. Deelnemende vakrichtingen zijn: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Dienstverlening & Producten (DP), Economie & Ondernemen (EO), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR), Media, Vormgeving & ICT (MVI), Mobiliteit & Transport (MT), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Tuinontwerp & -aanleg (TA), Zorg & Welzijn (ZW). De meeste deelnemers doen mee binnen de vakrichting Dienstverlening & Producten; maar liefst 6 teams nemen het tegen elkaar op. Ook de vakrichting Horeca, Bakkerij & Recreatie en de vakrichting Bouwen, Wonen & Interieur zijn goed vertegenwoordigd; 4 teams per vakrichting doen mee binnen deze wedstrijden.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents vindt plaats om17:00in de entreehal van Prison Island, naast Scalda Middelburg op het ZEP. Tijdensdeze avond, die wordt gepresenteerd door Kevin van Gorkom (bekend van de Vlissingse band ‘De Hobbyisten’), worden ook de bekers en certificaten uitgereikt aan de deelnemers. 

Zeeland Sharks finaleteam
De leerlingen die het Provinciaal Kampioenschap winnen, vertegenwoordigen de provincie Zeeland tijdens de landelijke finale van Skills Talents op 21 maart 2019 in de RAI in Amsterdam. Als provincieteam “Zeeland Sharks” strijden deze leerlingen in de finale tegen de andere provincieteams. Voorgaande jaren scoorden de Zeeland Sharks in meerdere vakrichtingen erg hoog.

Meer informatie
Meer informatie over de uitslagen en wedstrijden van Skills Talents: 

Meer informatie over Zeeland Sharks: