Werkloos

Ik ben niet werkloos. Ik ben werkzoekend.

Als je met je opleiding stopt, kan het gebeuren dat je werkloos wordt. Dat lijkt even leuk, maar is het vaak niet. Veel van je vrienden en familie gaan elke dag naar hun werk of naar school. Jij zit thuis. Ook mis je een stuk inkomen. En je hebt minder kans om jezelf te ontwikkelen, omdat je geen werkervaring opdoet.

Actief blijven 
Het is heel belangrijk om zelf actief te blijven. Schrijf jezelf in bij UWV-werk. Solliciteer bij uitzendbureaus en bedrijven waar je graag wilt werken. Zoek vrijwilligerswerk. En blijf goed voor jezelf zorgen: gezond eten, veel bewegen en een goed slaapritme.  Als je meer wilt weten over werk vinden en solliciteren, kijk dan bij de andere onderwerpen van onze site.

Inschrijven bij UWV 
Als je hulp wilt bij het zoeken van werk of als je in aanmerking wilt komen voor een uitkering, dan schrijf je je in bij het UWV. Hoe dat precies gaat, lees je op www.werk.nl.

Uitkering aanvragen 
Misschien kom je in aanmerking voor een uitkering. Bij de site www.werk.nl kun je lezen hoe je een uitkering aanvraagt. Als je wilt weten of je een uitkering zou kunnen krijgen, zoek dan contact met de gemeente waarin je woont.

Als je meer wilt weten, kun je naar de volgende sites gaan
fnvjong.nl
werk.nl

Wil je hulp? 
​Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog