Uit huis gezet of weggelopen?

Als kleine problemen heel groot zijn geworden

Zijn de problemen thuis zo uit de hand gelopen, dat je er niet meer in mag? Heb je er zo genoeg van dat je bent weggelopen? Zet de huisbaas je het huis uit omdat je je huur niet kunt betalen of drugs gebruikt? Heb je genoeg van alle hulpverleningsinstanties en heb je plotseling besloten weg te gaan? Dan zit je in een lastige positie, omdat je geen dak boven je hebt.

Wat kun je zelf doen? 
Zorg er eerst voor dat je een plekje krijgt waar je kunt slapen. Het best kun je familie of vrienden, die je vertrouwt, vragen of je een paar dagen of wat langer bij hen kunt zijn. Gebruik dan deze tijd om te bedenken hoe het verder moet. Soms lukt het wel om weer terug naar huis te gaan, als iedereen wat minder boos is. Soms is er een andere oplossing nodig.

Hulp 
Als geen vrienden of familie hebt waar je terecht kunt, zoek dan hulp. Samen kijken jullie welke plek het meest geschikt voor je is en of daar plaats is voor jou. Maatschappelijk werk en het Leger des Heils zijn organisaties, die je hierbij kunnen helpen.

Uit de problemen blijven 
Als je geen dak boven je hoofd hebt, is er vaak veel aan de hand. Je bent niet klaar als je een tijdelijke verblijfsplaats gevonden hebt. Gebruik de tijd om te onderzoeken waardoor het fout gegaan is en zoek oplossingen hiervoor. Je kunt hulp voor jullie thuissituatie en bij je financiële problemen krijgen. Ook zijn er plaatsen waar je hulp krijgt om van je verslaving af te komen.

Als je meer wilt weten, kun je naar de volgende sites gaan:
mens-en-samenleving.infonu.nl
legerdesheils.nl

Wil je hulp? 
​Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog