Studeren met kinderen

Veel jonge ouders redden zich prima!

Combineer jij de zorg voor je kind met een opleiding? Dan heb je veel te doen. De zorg van je kind vraagt je aandacht, maar ook op school moeten opdrachten op tijd ingeleverd worden en toetsen geleerd worden. Misschien moet je ook nog werken om voldoende geld te hebben om voor iedereen te zorgen.

Gebruik alle financiële mogelijkheden 
Vaak is het moeilijk voor jonge ouders om alle kosten te betalen. Maak gebruik van de extra mogelijkheden om inkomen te krijgen. Onderzoek mogelijkheden, als extra studiefinanciering, fondsen, toeslagen. 

Zorg voor je kind en jezelf 
Als je een goede opvang voor je kind hebt geregeld, heb je zelf ook aandacht voor je school. Kijk naar de mogelijkheden van de kinderopvang,  je partner of familie. Zorg voor een goede woonruimte voor jou en je kind en blijf ook goed voor jezelf zorgen. Je zult niet veel tijd voor eigen hobby’s hebben, maar doe toch elke week iets leuks en neem elke dag even een moment voor jezelf.

Hulp 
Als je samen met je partner voor jullie kind zorgt, kun je de zorg delen. Maar als je er alleen voor staat, is het belangrijk dat je kunt steunen op anderen. Zoek contact met familie of vrienden, als je hulp nodig hebt. Dat is vaak goed voor jezelf en voor je kind. 
Als je geen hulp krijgt van je familie en vrienden of andere hulp nodig hebt, zoek dan hulp. Er zijn cursussen en gespreksgroepen voor jonge ouders; je kunt individuele gesprekken krijgen; soms is het mogelijk om een ‘maatje’ (iemand die je helpt) te krijgen.

Als je meer wilt weten, kun je naar de volgende sites gaan:
tienermoeders.nl
duo.nl

Wil je hulp? 
​Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog