Rouw

Er gebeurt veel met je, als iemand overlijdt

Ook als je jong bent, kun je iemand van wie je veel houdt verliezen. Leven met zo’n verlies is moeilijk. Je bent verdrietig, misschien ben je boos, in verwarring en snap je er allemaal niks meer van. Allemaal gevoelens die horen bij rouw.

Rouw

Het is heel gewoon, als je na het overlijden van iemand van wie je houdt, minder in balans bent. Verschillende gevoelens, verwarrende gedachtes, vermoeidheid, verminderde concentratie, het hoort er allemaal bij. Soms ziet het leven er praktisch ook heel anders uit, als je taken moet overnemen of als er niemand thuis is, als jij thuis komt.

Wat kun je zelf doen?

Het is altijd goed om iemand te zoeken, waarmee je goed kunt praten. Zeker wanneer dat goede vrienden of familie zijn, die de overledene goed hebben gekend. Soms is dat moeilijk, omdat anderen net weer de draad oppakken, terwijl jij juist verdrietig bent. Soms durven mensen niet zo goed te vragen aan jou hoe het met je gaat. Probeer dan zelf de eerste stap te zetten. 
Verwacht niet dat je meteen weer de oude bent of dat alles direct weer hetzelfde wordt als vroeger. Rouw kost tijd.

Hulp

Als het je niet lukt om iemand te vinden om mee te praten of als je merkt dat je langere tijd verdrietig blijft, kun je ook hulp zoeken voor jezelf. Samen zoek je dan uit, waarom het rouwen voor jou moeilijk is. Je wordt geholpen om jouw eigen weg na het verlies weer te hervinden.

Als je meer wilt weten, kun je naar de volgende sites gaan:

Wil je hulp?

​Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog