Niet lekker in je vel

Weinig aan de hand, maar toch een rotgevoel?

Soms heb je het gevoel dat alles tegenzit. Je zou wel blij willen zijn, maar hebt eigenlijk nergens zin in. Mensen zijn niet altijd aardig voor je en/of leuke dingen gaan niet door. Eigenlijk zit je gewoon niet lekker in je vel

Is dat erg?

Vaak niet. Mensen zijn niet altijd in de opperbeste stemming. De ene keer is je humeur beter dan de andere keer. Verwen jezelf met iets leuks of zoek iemand op die vertrouwd voor je is. Meestal voel je je na een poosje wel weer goed. Als je langere tijd niet lekker in je vel zit, is het wel goed om er wat aan te doen.

Wat kun je zelf doen?

Vaak ga je je al beter voelen als je goed voor jezelf zorgt. Zorg dat je voldoende slaap krijgt. Eet goed en beweeg regelmatig. Verwen jezelf met iets leuks en zoek iemand om mee te praten of iets samen te doen. 
Als je merkt dat je stemming somber blijft of dat je sombere stemmingen steeds terug kunnen is het goed om hulp te zoeken.

Hulp

Als je je erg somber voelt, wisselende stemmingen hebt of alles zwart-wit ziet, kan er meer aan de hand zijn. De hulpverlening kan je helpen goed te kijken wat er aan de hand is. Je wordt geholpen beter om te gaan met stemmingen.

optimalegezondheid.com
mens-en-gezondheid.infonu.nl
sochicken.nl

Wil je hulp?

​Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog