Loverboys

Het lijkt zo fijn, een jongen die weet wat je wilt...

Aandacht, liefde, bescherming en drugs zonder dat je er iets voor hoeft te betalen. Loverboys zijn jongens, allochtoon of autochtoon, die je aandacht proberen te trekken door je complimentjes te geven, aardig tegen je te doen, met je uit te gaan en soms ook door mooie en leuke cadeautjes te geven. Tegenwoordig is het eerste contact vaak via internet.

Gedwongen werken voor een loverboy 
Wanneer je verliefd bent geworden op een loverboy, probeert hij je met verschillende redenen zo ver te krijgen dat je voor hem gaat werken in de prostitutie. Hij chanteert je bijvoorbeeld met een filmpje, waarop je seks hebt of met naaktfoto’s of hij zegt dat jullie samen schulden hebben en dat jij deze kunt oplossen. Je wordt gestimuleerd of gedwongen en belandt in de prostitutie. Of je moet drugs of wapens voor hem verkopen. Als je te weinig verdient, komen er bedreigingen of geweld. Soms moet je ook andere meisjes binnen halen om hetzelfde te doen.

Uitzichtloosheid 
Je komt in de situatie, waarin er nauwelijks een weg terug lijkt. Misschien ben je zo bang voor de bedreigingen, dat je blijft doen wat hij zegt. Je hebt betaalde seks en het geld is voor hem. Misschien wordt het thuis zo moeilijk als je vertelt wat er gebeurd is, dat het beter lijkt om maar door te gaan. Ontmaagding voor het huwelijk en verkrachting hebben binnen sommige culturen ook consequenties voor meisjes. Misschien ben je zo eenzaam, dat je niet weet waar je heen moet.

Hulp 
Het is veel meisjes gelukt om van een loverboy af te komen. Soms op eigen kracht of met hulp van familie en vrienden. Vaak is het ook nodig om eerst een plek te vinden waar je je veilig voelt. Er zijn opvangmogelijkheden in Nederland waar voor je veiligheid gezorgd wordt. Ook kun je hulp krijgen om steviger in je schoenen te gaan staan en weer je eigen leven op te zetten. 

Als je meer wilt weten, kun je naar de volgende sites gaan:

Wil je hulp? 
​Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog