Huiselijk geweld

Het houdt niet op, niet vanzelf

In elk huis is er weleens ruzie. Dat is heel normaal. Maar wat als er veel  ruzie is bij jou thuis, er gescholden wordt en er misschien zelfs klappen vallen? Of als je vriend je dwingt om seks te hebben? Of  je verbiedt contact met anderen te hebben? Of als je vriendin je voortdurend stalkt? Dat is niet normaal. Toch komt het heel veel voor. En meestal gaat het niet vanzelf over.

Wat kun je doen? 
Als de ruzies thuis overgaan in geweld of dreigen met geweld, is het goed om iemand in vertrouwen te nemen. Praat met iemand uit je omgeving, die je vertrouwt of zoek hulp bij instellingen. Dit kun je ook doen, als je zelf de dader bent.

Huiselijk geweld bij anderen 
Is er altijd ruzie en herrie bij de buren? Zie je dat de buurvrouw geslagen wordt? Als je je zorgen maakt over anderen, kun je je zorgen anoniem bespreken met het Steunpunt Huiselijk Geweld.

Eergerelateerd geweld 
In sommige culturen is het heel belangrijk de familie-eer hoog te houden. Wanneer een gezinslid deze eer geschonden heeft, bijvoorbeeld wanneer een vrouw zich uitdagend gekleed heeft of contact gehad heeft met een ‘verkeerde’ man, kan de familie het nodig vinden om de eer te herstellen. Gezinsleden kunnen dan genegeerd, mishandeld of op een andere manier gestraft worden.

Als je meer wilt weten, kun je naar de volgende sites gaan:

Wil je hulp? 
Scalda heeft een protocol huiselijk geweld. We weten dus hoe we jou hiermee kunnen helpen.
Blijf niet zitten met jouw vragen. Ga hiermee naar je mentor of stel jouw vraag anoniem via BEAU. Jouw vraag komt terecht bij een intern begeleider van Scalda.
Je gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Stel je vraag aan BEAU

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog