Gokproblemen

Een reis in een wereld vol spanning op een doodlopende weg

Als je 18 jaar of ouder bent, mag je in Nederland meedoen met gokspelletjes in casino’s, de fruitautomaten in het café en de sporthal of op internet. Gemiddeld kost het je meer dan dat het  je wat oplevert. Iedereen weet dat, maar iedereen hoopt ook dat hij degene is bij wie de euro’s binnenstromen…

Van plezier naar probleem

Het begint met een spelletje. Als je wint, krijg je moed en zet je nog een keer in. Als je verliest, moet je zeker nog een keer meedoen. Je moet je geld nog terugwinnen. Je bent optimistisch over je kansen. Langzaam maar zeker ga je meer tijd aan het gokken besteden. Je sociale contacten lopen terug. Je schoolprestaties worden minder. Je schulden lopen op.
Je krijgt steeds meer zorgen. Anderen zeuren dat je moet stoppen met gokken. Je voelt je onrustig en gespannen. Het lukt je niet meer om al je rekeningen te betalen. 
Zo bouw je je gokproblemen op.

Wat kun je doen?

Om je problemen bij het gokken te verminderen of te stoppen, zijn grenzen nodig. Spreek met jezelf af hoeveel geld en hoeveel tijd je elke week mag besteden aan het gokken. Leen nooit geld om te gokken. Verder is het goed om met iemand te praten over je problemen met het gokken.

Hulp

Als je het moeilijk vindt om zelf te stoppen met gokken, zoek dan hulp. Samen zet je je problemen op een rijtje. Je zoekt een oplossing voor je financiële problemen. Je krijgt hulp om het gokken te stoppen. Je zoekt samen nieuwe mogelijkheden om andere activiteiten te ontwikkelen.

Als je meer wilt weten, kun je naar de volgende sites gaan:

Wil je hulp?

Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog