Gedachten aan zelfdoding

Denk je weleens dat je er morgen niet meer wilt zijn?

Soms kan het leven zo uitzichtloos zijn, dat je het bijna niet meer ziet zitten om verder te gaan. Als je elke dag sombere gevoelens hebt; iets heel ergs hebt meegemaakt; je studie helemaal niet meer ziet zitten, kan het soms te zwaar voor je worden. Je weet het even niet meer. Je wilt rust. Dan komen soms de gedachten aan zelfdoding vanzelf.

Van de problemen af willen

Veel mensen, die een zelfdodingspoging doen, doen dit omdat ze van hun problemen af willen. Maar bijna allemaal willen ze niet dood. Als het ze gelukt was om iemand te vinden die hen serieus nam en hen echt kon helpen, hadden ze op een andere manier aan hun problemen kunnen werken. Daarom is het zo belangrijk dat je praat over je gedachten aan zelfdoding.

Hulp 
Als je denkt aan zelfdoding, zoek dan  iemand die je vertrouwt en goed naar je kan luisteren. Vertel over je gevoelens en gedachten. Wees je ervan bewust dat zij hiervan vaak schrikken. Maar blijf hen vragen om je te helpen goede hulp te vinden.

Schrijven

Als je het moeilijk vindt om over je gevoelens te praten, kun je ook contact zoeken door te schrijven. Zet je gevoelens op papier of op de mail, en zoek op deze manier contact met iemand, die je vertrouwt.
 
Als je meer wilt weten, kun je naar de volgende sites gaan:

Wil je hulp?

​Vul dan het vragenformulier in op deze pagina. Een intern begeleider stuurt je zo spoedig mogelijk een reactie.

beau_logo

Via de studenten service BEAU kan je anoniem een persoonlijke vraag stellen, waar en wanneer je maar wilt.

Stel je vraag aan BEAU

Omhoog