Absentie, ziekmelding en verzuim

Absentie-, ziekmelding of verzuim

Vervelend dat je ziek bent! Word je op school verwacht dan meld je je op tijd af via het algemene telefoonnummer van je leslocatie. Kies voor de optie 'ziekmelden'. Ben je jonger dan 18 jaar, dan belt een ouder/verzorger. Ziekmelden kan alleen telefonisch van 08.00-10.00 uur. Meldingen via social media of e-mail worden niet verwerkt. Is je ziekmelding niet op tijd binnen of onjuist, dan ben je ongeoorloofd afwezig. Dit kan gevolgen hebben voor je studie.

Locatie Telefoonnummer
Bessestraat, Goes 0113 55 80 00
Stationspark, Goes 0113 55 80 00
Zwembadweg, Goes (Omnium) 0118 55 83 00
Zwembadweg, Goes (CIOS Zuidwest-NL)  0118 55 86 00
Podium, Middelburg 0118 55 83 00
Vlietstraat, Terneuzen 0115 64 16 00
Edisonweg, Vlissingen 0118 55 88 00
Boulevard Bankert, Vlissingen 0118 55 87 00

Staat jouw locatie er niet tussen? Bekijk alle locaties.

Ziek tijdens de les

Als je tijdens de les ziek wordt, meld je dan bij de servicebalie en laat je coach weten dat je ziek naar huis bent gegaan. Je coach blijft graag op de hoogte en in contact met jou.

Verlof buiten de schoolvakanties en bijzonder verlof

Verlof buiten de reguliere schoolvakanties wordt in principe niet toegestaan. Wel is er in bijzondere gevallen op basis van wettelijke regels verlof mogelijk. Wil je verlof op basis van deze wettelijke regels aanvragen, dan kan dat met het formulier 'Bijzonder verlof.'Daarnaast zijn er soms enkele dagen van de vakantie nodig voor beroepspraktijkvorming of stage. Houd hiermee rekening bij het plannen of boeken van vakanties of het zoeken naar een vakantiebaan.

Aanvraagformulier bijzonder verlof

Afspraken en betrokkenheid

Bij Scalda vinden we het belangrijk om schooluitval te  voorkomen en jou tot maximaal studiesucces te brengen. Dit doen we niet alleen, maar samen met jou en alle betrokkenen in en buiten de school. Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoort jouw ouder/verzorger daar natuurlijk ook bij. Daarbij horen duidelijke afspraken binnen de wettelijke kaders.

Wat als er meer aan de hand is

Het kan zijn dat je langer afwezig bent of dat er wat anders aan de hand is waardoor je niet op school bent. Weet dan dat we voor je klaar staan. Neem contact op met je coach of de intern begeleider. Zij denken graag met je mee.

Heb je meer begeleiding nodig? We hebben verschillende begeleidingstrajecten, zodat je niet uitvalt. Het gaat dan om maatwerk dat helpt bij het ontdekken en ontwikkelen van jouw talenten.

Traject Tussentijd

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over geoorloofd en ongeoorloofd verzuim? Check de website van de Rijksoverheid

Verzuimkaart Zeeland voor studenten in het mbo

 

Omhoog