Excellentieprogramma
Excellentieprogramma

Ga voor excellentie!

Jouw persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Daarmee kun jij jezelf onderscheiden van alle andere mbo-studenten die straks misschien wel op dezelfde baan solliciteren als jij. Jij bent jezelf en dat maakt je bijzonder. Laat zien wat jij in huis hebt en durf jezelf uit te dagen om het beste uit je zelf te halen. Grijp de kansen die je ziet en durf een stapje extra te doen: ga voor excellentie! Word een #excellentstudent.

Excellentieprogramma Scalda

Binnen Scalda kennen we verschillende excellentieprogramma’s. Deze programma’s zijn te categoriseren in

  • Verdiepende Doorstroom programma’s
  • Verdiepende Beroepsgerichte programma’s
  • Vakwedstrijden
  • Internationalisering

Voor alle programma’s geldt dat de tijd die je hier in steekt, bovenop je reguliere lesprogramma komt. Het is dus echt een manier om jezelf uit te dagen en eruit te halen wat er in (jou) zit. In alle programma’s is er sprake van selectie: dat betekent dat je soms moet solliciteren naar een plekje of dat je eerst wordt getoetst op je startniveau. Het kan ook zijn dat je jezelf moet kwalificeren via een voorronde (vakwedstrijd) of dat je wordt geselecteerd door de (vak)docent op basis van je motivatie en interesses. Wil je meer weten over de excellentieprogramma’s, neem dan contact op met jouw mentor/ coach.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden op en voor verschillende niveau’s. Met Skills Heroes krijg je de kans om jouw talent voor jouw vakgebied te laten zien. Skills Heroes begint met een voorronde op school. Jouw docententeam organiseert deze voorronde zelf met behulp van opdrachten die Skills Heroes aanlevert. De winnaar van deze voorronde gaat naar de kwalificatieronde, die plaatsvindt op een mbo-instelling ergens in Nederland. Zijn er in jouw vakrichting weinig uitdagers, dan ga je rechtstreeks naar de landelijke finale. Die vindt plaats van 4 tot en met 6 maart 2020 in Friesland.

Kampioen worden in jouw vak?

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Skills Heroes binnen Scalda? Neem dan contact op met ons team Scalda Skills Heroes via [email protected].