Flexibele leertrajecten

Flexibele leertrajecten

Ben jij extra gemotiveerd? Leer je makkelijk en snel? Of heb jij bepaalde vakken al gevolgd? Kijk dan eens naar onze flex-trajecten. Een opleiding volgen in een flex-traject betekent dat je studie wordt aangepast aan jouw eigen snelheid en de kennis en ervaring die je al hebt. Een flexibel leertraject is een speciaal traject binnen een opleiding. Voor het volgen van dit traject gelden extra eisen, die niet gelden voor de gewone opleiding.

 

Waarom een flexibel leertraject? 

  • Leren open jouw eigen tempo 
  • Zelfstandig werken en leren 
  • Persoonlijke aandacht en hulp 
  • Zelf bepalen wanneer je examen doet 
  • De opleiding versneld afronden 

Versneld je opleiding volgen

Met een flexibel leertraject kan je bijvoorbeeld met een mavo diploma, een vmbo-k, g-, of –t diploma, een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of een havodiploma een vakdiploma halen en praktijkervaring opdoen in een tempo dat bij jou past. Een flexibel leertraject kan ook heel geschikt zijn als je al een mbo-opleiding hebt gevolgd en nog verder wilt leren. We kunnen dan rekening houden met alle vakken die je al hebt gedaan. Zo kun je bijvoorbeeld ook versneld naar het hbo doorstromen.

Toelating 

Tijdens de kennismaking wordt er gekeken naar je vooropleiding, studieresultaten, werkervaring en motivatie. Een flexibel leertraject volg je niet zomaar. Je moet er hard voor werken. 

De vereisten kunnen verschillen per opleiding. Soms is een havodiploma nodig. Soms is een overgangsbewijs op de havo of het vwo al voldoende. Of een vmbo-t diploma met goede cijfers. Bekijk ons aanbod aan flexibele leertrajecten. Bij iedere opleiding staat  aan welke toelatingsvoorwaarden je moet voldoen. Als je niet voldoet aan de voorwaarden van een flexibel leertraject, dan kun je vaak de gewone opleiding volgen

Omhoog