College voor Uniformberoepen

Alles onder controle

Elke situatie kan opeens compleet veranderen. Hoe jij daar op reageert is van groot belang. Lukt het jou om geduldig en alert te blijven? Kun je goed omgaan met mensen zonder dat er een conflict ontstaat en kun je duidelijke grenzen stellen? Weet jij je adrenaline in bedwang te houden en ben jij doortastend? Kijk dan snel naar de mogelijkheden van Scalda College voor Uniformberoepen.

Je kunt met het diploma bijvoorbeeld werken als beveiliger, handhaver of militair. Scalda is een van de mbo-instellingen die de opleiding Veiligheid en Vakmanschap aanbiedt. 

Opleidingen Uniformberoepen

 

 

 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Veiligheid en Vakmanschap
  Als meisje ben ik zeker niet minder dan de rest en de mannen slepen mij overal doorheen.
  Valerie Snepvangers
  Veiligheid en Vakmanschap

Over ons college

Scalda College voor Uniformberoepen is één van de 21 mbo-instellingen die de opleiding Veiligheid en Vakmanschap aanbiedt. De opleiding Handhaver toezicht en veiligheid is ook te volgen bij Scalda College voor Uniformberoepen en wordt gegeven in samenwerking met diverse gemeentes, Connexxion, Douane en Staatsbosbeheer. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de handhavende en toezichthoudende taken van deze instellingen.

Wij verzorgen ook de opleiding tot Beveiliger (niveau 2). Deze opleiding laat je kennis maken met alle facetten van het beveiligingsvak en leidt je op tot beveiliger. Je loopt bijvoorbeeld stage bij Deltasafe, G4S, Zorgsaam of PI Torentijd. 

Samenwerkingsverbanden

Het College voor Uniformberoepen kent meerdere samenwerkingsverbanden. Voor de opleiding Veiligheid en Vakmanschap wordt samengewerkt met de volgende defensieonderdelen:

 • Koninklijke Landmacht
 • Koninklijke Marine
 • Koninklijke Luchtmacht

Voor de opleiding Beveiliger wordt samengewerkt met erkend beveiligingsbedrijf DeltaSafe en PI Torentijd.

Voor de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid werken wij samen met de gemeentes Terneuzen, Vlissingen, Schouwen/Duiveland en Veere. Ook wordt er samengewerkt met de Politie Zeeland/Midden-West-Brabant.