College voor Uniformberoepen

Alles onder controle

Spierbundels maken vaak indruk, maar goed om kunnen gaan met mensen zonder dat er een conflict ontstaat, brengt je een stuk verder. Het is juist cool om geduldig en alert te blijven, want de situatie kan opeens compleet veranderen. Weet jij je adrenaline in bedwang te houden? Kun je duidelijke grenzen stellen? En ben jij doortastend? Kijk dan snel naar de mogelijkheden van Scalda College voor Uniformberoepen.

Je kunt met het diploma bijvoorbeeld werken bij defensie, politie, beveiliging en handhaving. Scalda is een van de mbo-instellingen die de opleiding Veiligheid en Vakmanschap aanbiedt. In 2009 is een pilot van zeven ROC’s gestart met deze opleiding en in september 2010 heeft de voorganger van Scalda zich hierbij aangesloten.

VeVa Mouwembleem

Hiernaast zie je het embleem wat je gaat dragen. VeVa-studenten hebben meegedacht in het ontwerp van het nieuwe mouwembleem. De drie zwaarden staan voor de drie krijgsmachtonderdelen die samen verbonden zijn binnen VeVa. De welp in sluipstand staat symbool voor het feit dat je al 'krachtig' in opleiding bent.

 

 

Opleidingen Uniformberoepen

 

 

 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Veiligheid en Vakmanschap
  Doorzettingsvermogen, discipline en op zoek zijn naar avontuur. Dat zijn volgens mij de eigenschappen die je moet hebben om deze opleiding te doen.
  Leander van Dijke
  Veiligheid en Vakmanschap
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Veiligheid en Vakmanschap
  Als meisje ben ik zeker niet minder dan de rest en de mannen slepen mij overal doorheen.
  Valerie Snepvangers
  Veiligheid en Vakmanschap

Over ons college

Scalda College voor Uniformberoepen is één van de 21 mbo-instellingen die de opleiding Veiligheid en Vakmanschap aanbiedt. In 2009 is een pilot van 7 ROC’s gestart met deze opleiding en in september 2010 heeft voormalig Scalda zich hierbij aangesloten.

Daarnaast zijn we in 2012 de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid/Politie gestart in samenwerking met diverse gemeentes en de Politie Zeeland/Midden-Westbrabant. Tijdens deze opleiding maak je kennis met het handhavende en toezichthoudende taken van de gemeentes. Ook loop je stage bij de Politie waar je kennis maakt met het werken bij de Politie.

Wij verzorgen ook de opleiding tot Beveiliger (niveau 2). Deze opleiding laat je kennis maken met alle facetten van het beveiligingsvak en leidt je op tot beveiliger.

Samenwerkingsverbanden

Het College voor Uniformberoepen kent meerdere samenwerkingsverbanden. Voor de opleiding Veiligheid en Vakmanschap wordt samengewerkt met de volgende defensieonderdelen:

 • Koninklijke Landmacht
 • Koninklijke Marine
 • Koninklijke Luchtmacht

Voor de opleiding Beveiliger wordt samengewerkt met erkend beveiligingsbedrijf DeltaSafe en PI Torentijd.

Voor de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid/Politie werken wij samen met de gemeentes Terneuzen, Vlissingen, Schouwen/Duiveland en Veere. Ook wordt er samengewerkt met de Politie Zeeland/Midden-West-Brabant.

Meeloopdagen Uniformberoepen!

Een keertje meelopen met Uniformberoepen? Ervaren wat het is om bij ons een opleiding te volgen? Dit is je kans!

Tijdens een meeloopdag krijgt de toekomstig student voorlichtingen en activiteiten die passen bij de verschillende opleidingen die gegeven worden binnen het college Uniformberoepen. Deze worden gegeven door huidige studenten.

Meer over onze meeloopdagen

Contactinformatie

Bezoekadres: Podium 15 (ZEP)
4337 WV Middelburg

0118 - 55 83 00