Scalda foto opleiding Middenkader Engineering Werktuigbouwkunde

College voor Techniek en Design

Alles om je heen heeft op de een of andere manier met techniek te maken. Hoe kan het dat je ‘s morgens een douche kunt nemen? Hoe zit de motor van een auto in elkaar? Veel dingen gaan met techniek gemakkelijker, sneller en zijn vaak ook leuker. Een samenleving zonder techniek? Dat is ondenkbaar.

De beroepsmogelijkheden binnen de techniek zijn groot. Van werken in de bouw tot creatief vormgeven op de pc of Mac; van het beheren van ICT-netwerken tot het analyseren van stoffen in een laboratorium, met techniek kun je bijna overal aan de slag.

Wij bieden heel veel opleidingen aan, op verschillende niveaus. Wij dagen jou uit jezelf te ontwikkelen, zodat je na je studie succesvol kan gaan werken. Wil je verder studeren? Onze niveau-4 opleidingen zijn een prima voorbereiding op het hbo.

Volg ons op Facebook!

 

Zes redenen om voor Scalda College voor Techniek en Design te kiezen

 • Sterke band met het bedrijfsleven
 • Praktijkgericht onderwijs
 • Zicht op een baan
 • Volop doorgroeimogelijkheden
 • Studeren in je eigen tempo
 • Vertrouwd onderwijs

Lees meer over onze voordelen

Technum

Verschillende techniekopleidingen van het College voor Techniek en Design vinden plaats in Technum. Dit is een ultramodern opleidingscentrum dat uniek is in Nederland. Technum beschikt over moderne multimediale leercentra en hightech praktijk- en practicumruimtes voor onder meer de bouw- en infratechniek, metaaltechniek, procestechniek, elektrotechniek en motorvoertuigentechniek.

Je kunt er werken achter de beschikbare computers. Maar je kunt ook draadloos over het internet surfen met je eigen laptop. Er zijn leertuinen waar je alleen of juist in groepen aan het werk bent. In de theorielokalen hangen interactieve borden en de praktijkruimtes zijn uitgerust met state-of-the-art machines. Een inspirerende leeromgeving dus waar je uitstekend kunt werken en leren. In Technum maak je jouw ambities waar!

Kijk ook eens op www.technum.nl

Geef je opleiding én je carriérevooruitzichten een boost met het Cambridge English certificaat!

Wil je een streepje voor hebben wanneer je solliciteert? Ben je van plan om door te studeren in het hbo? Vind je het belangrijk om een internationaal erkend certificaat te halen? Dan is Cambridge English een waardevolle aanvulling op je opleiding!

Lees meer

Contactinformatie

Bezoekadres: Edisonweg 4A
4382 NW Vlissingen

Bezoekadres: Vlietstraat 11A
4535 HA Terneuzen

Postadres: Postbus 22
4380 AA Vlissingen

0118 - 55 88 00
0118 - 55 88 01
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Middenkader Engineering Eletrotechniek
  Voor deze opleiding moet je goed kunnen samenwerken en communiceren, want je werkt bijna altijd met anderen aan een project.
  Justin de Bart
  Middenkader Engineering Elektrotechniek
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Middenkader Engineering Werktuigbouwkunde
  Deze opleiding past goed bij mij omdat het heel afwisselend is. Je begint met het bedenken en ontwerpen en eindigt met iets dat je zelf hebt gemaakt en dat echt werkt.
  Armin de Bat
  Middenkader Engineering Werktuigbouwkunde
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Technisch specialist motorvoertuigentechniek
  Er komt op deze opleiding meer bij kijken dan het sleutelen aan auto’s: zaken als managen, plannen, klanten te woord staan en leiding geven aan collega’s.
  Leander Joosse
  Technisch Specialist Motorvoertuigentechniek
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Middenkaderfunctionaris Bouwkunde
  In deze opleiding kan ik al mijn creativiteit kwijt. We mogen eigen ideeën bedenken en die helemaal uitwerken.
  Ryan Leliendal
  Middenkaderfunctionaris Bouwkunde

Een tijdje werken in het buitenland?

Bij Scalda vinden we het belangrijk dat jij de mogelijkheid krijgt een buitenlandervaring op te doen, wij noemen dat de BuitenlandXperience. En dat vinden wij niet alleen: zowel de Nederlandse als Europese overheid wil graag dat meer mbo-studenten een tijdje naar het buiten­land gaan. Een belangrijke reden hiervoor is dat de arbeids­markt steeds internationaler wordt en het dus heel goed mogelijk is dat je later bij een bedrijf terecht komt dat ook in het buitenland werkt. Een unieke ervaring dus, die een positieve bijdrage levert aan je ontwikkeling tot professional in de techniek en het staat ook nog eens prima op je CV!

Lees meer