Voor bedrijven

Registreren als stage of leerwerkplek?

U wilt uw organisatie registreren bij Scalda omdat u – als bedrijf of als zzp'er – een student gaat begeleiden of er een zoekt. Om leerbedrijf van Scalda te kunnen worden, is het van belang dat uw organisatie een erkend leerbedrijf is. Een erkenning aanvragen kunt u heel eenvoudig, in een paar stappen, doen via de website van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Voorwaarden voor erkenning

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de BeroepsPraktijkVorming (BPV).

Als erkend leerbedrijf voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de kerntaken en werkzaamheden die daarbij horen.
  • U stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. U maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  • U bent bereid om samen te werken met de school en SBB en u verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  • U gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.

Mijn organisatie is al erkend

Als uw organisatie al erkend is en u bent bekend bij de BPV-bureaus van Scalda, dan heeft u per mail een activatiecode ontvangen om in te kunnen loggen in het beveiligde gedeelte van MijnScalda voor bedrijven.

Is uw organisatie al erkend en wilt u graag stagiaires van Scalda? Neem dan contact op met [email protected]. Of heeft u ook al stagiaires? Log dan in op MijnScalda voor bedrijven (in samenwerking met OnStage).

Omhoog