Voor bedrijven

Opzoek naar stagiairs of BBL-medewerkers?

Bent u op zoek naar een mbo-stagiair of een BBL-medewerker om uw bedrijf (tijdelijk) te versterken? Wij helpen u graag aan een geschikte student!

Onze medewerkers van de BPV-bureaus van Scalda kunnen u informeren over en helpen bij het bieden van stageplaatsen als erkend leerbedrijf. Om een mbo-stagiair of BBL-medewerker te kunnen begeleiden dient uw organisatie erkend te zijn. Wij zijn altijd erg blij met nieuwe bedrijven voor onze studenten, immers is Scalda altijd op zoek naar goede stageplaatsen. Uiteraard is er wel een aantal criteria waaraan een leerbedrijf dient te voldoen en dat is allereerst een erkenning. 

Voorwaarden voor erkenning

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Als erkend leerbedrijf voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de kerntaken en werkzaamheden die daarbij horen.
  • U stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. U maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  • U bent bereid om samen te werken met Scalda en SBB en u verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  • U gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) kunnen zoeken in het mbo.

Zelf een erkenning aanvragen kunt u, in een paar stappen, doen via de website van Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Een erkening wordt per opleiding afgegeven. Er kunnen binnen één organisatie meerdere organisatieonderdelen een erkenning nodig hebben. 

Ga naar SBB - Leerbedrijf worden

Het begeleiden van een stagair kost tijd en moeite. Echter, na een goede inwerkperiode snijdt het mes in de loop van de stage aan twee kanten. Een echte win-winsituatie dus!

Mijn organisatie is al erkend leerbedrijf

Uw organisatie is al erkend en u zoekt een geschikte student? Dan is het belangrijk om na te gaan of de erkenning ook geldt voor de stageplaatst die u aanbiedt. Twijfelt u of u de juiste erkenning heeft? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van de BPV-bureaus van Scalda. Zij kunnen u verder helpen met de eventuele uitbreiding die aangevraagd moet worden en nemen graag uw vacature op. 

Wilt u meer weten? Mail dan naar: [email protected]

Omhoog