Sport- en bewegingsleider

 • Niveau 3

Door jouw lessen en coaching breng jij straks iedereen het plezier van bewegen bij. Je bent dan bijvoorbeeld werkzaam als sportleider of coach bij een sportvereniging, bij een zorginstellingen of een gemeente. Je werkt met tal van doelgroepen: kinderen, jongeren, ouderen, mensen met een beperking of volwassenen die iets aan hun gezondheid willen doen. Maar ook als sportentertainer op een camping/bungalowpark kun jij goed aan de slag. Kortom het werkveld is heel divers. Ligt je ambitie op een ander vlak? Ook dan komt je CIOS-diploma van pas, want ook andere branches staan te springen om jouw competenties!

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Door deze opleiding ben ik als persoon enorm gegroeid. De docenten leren mij hier volwassen en zelfstandig te worden.
  Jamie Giannotta
  CIOS Goes Breda
 • scalda drop
  Veel mensen denken dat deze opleiding alleen bestaat uit sporten, maar dat is dus niet zo. Je bent heel divers bezig en krijgt ook zeker theorie.
  Chayenne van Friderici
  CIOS Goes Breda
 • scalda drop
  Ik ben zelf heel rustig en ik heb alle geduld. Dat is nodig om straks als sportleider om te gaan met mensen die een beperking hebben.
  Dirk-Hein Stoffelen
  CIOS Goes Breda

Jij leert als sport- en bewegingsleider les te geven in sport- en bewegingssituaties. Ook leer je projecten en evenementen te organiseren. Met mensen leren omgaan is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Een groot deel van jouw kennis en vaardigheden doe je op in de praktijk tijdens de stageperiodes. Daarnaast is er ook aandacht voor algemene vakken zoals taal en rekenen.

Ben jij een TOPPER?

De opleiding op niveau 3 duurt drie jaar. Ben jij een topper, dan kun je aan het einde van het tweede leerjaar eventueel al doorstromen naar niveau 4.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:

 • vmbo-diploma (KGT)
 • overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4
 • mbo-diploma niveau 2

Voor alle opleidingen wordt een toelatingstest afgenomen. Daarbij testen wij jouw fysieke vaardigheden en testen we je motivatie. Tevens maakt een medische test onderdeel uit van de toelating. Meer informatie hierover vind je onder ‘toelating en intake’.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Keuzevakken (PDF)

Profielblok A (PDF)

Profielblok B (PDF)

Profielblok C (PDF)

Met je diploma op zak kun je aan de slag bij campings, bungalowparken, zwembaden, fitnessruimtes, sportscholen, gemeentes, zorginstellingen en activiteitencentra enz. Natuurlijk kun je ook doorstromen naar de niveau 4 opleiding.

Zwembadweg 1 Goes Terheijdenseweg 414 Breda

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.