Sport- en bewegingscoördinator mbo-plus

 • Niveau 4

Mboplus is een verkorte CIOS niveau 4-opleiding.

Kenmerken:

 • niveau 4-diploma in twee jaar
 • je start direct met je profiel
 • je start een mini-onderneming
 • extra studiebelasting

Studenten die in het eerste leerjaar van het reguliere programma er met kop en schouders bovenuit steken, kunnen CIOS-niveau 4 in drie jaar afronden! Na het eerste leerjaar kom je dan samen met havoleerlingen in het mboplus traject, dit betekent in sneltreinvaart je CIOS-diploma halen.

Door jouw lessen en coaching breng jij straks iedereen het plezier van bewegen bij. Je bent dan bijvoorbeeld werkzaam als sportcoördinator of coach bij een sportvereniging, bij een zorginstellingen of een gemeente. Je werkt met tal van doelgroepen: kinderen, jongeren, ouderen, mensen met een beperking of volwassenen die iets aan hun gezondheid willen doen. Maar ook als sportentertainer op een camping/bungalowpark kun jij goed aan de slag. Kortom het werkveld is heel divers. Ligt je ambitie op een ander vlak? Ook dan komt je CIOS-diploma van pas, want ook andere branches staan te springen om jouw competenties!

En vergeet niet: met je CIOS-diploma niveau 4 heb je een uitstekende basis om door te stromen naar het hbo. 

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Ik ben zelf heel rustig en ik heb alle geduld. Dat is nodig om straks als sportleider om te gaan met mensen die een beperking hebben.
  Dirk-Hein Stoffelen
  CIOS Goes Breda
 • scalda drop
  Veel mensen denken dat deze opleiding alleen bestaat uit sporten, maar dat is dus niet zo. Je bent heel divers bezig en krijgt ook zeker theorie.
  Chayenne van Friderici
  CIOS Goes Breda
 • scalda drop
  Door deze opleiding ben ik als persoon enorm gegroeid. De docenten leren mij hier volwassen en zelfstandig te worden.
  Jamie Giannotta
  CIOS Goes Breda

Jij leert als sport- en bewegingscoördinator les te geven in sport- en bewegingssituaties. Ook leer je projecten en evenementen te organiseren. Met mensen leren omgaan is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Een groot deel van jouw kennis en vaardigheden doe je op in de praktijk tijdens de stageperiodes. Daarnaast is er ook aandacht voor algemene vakken zoals taal en rekenen.

De niveau 4-opleiding via MBOPLUS is een tweejarige opleiding. Dit betekent dat je in sneltreinvaart je CIOS-diploma kunt halen.  

Voor de mbo-plus opleiding gelden de volgende toelatingseisen:

 • havo- of vwo-diploma
 • mbo niveau 4-diploma
 • als je ouder bent dan 21 jaar

Voor alle opleidingen wordt een toelatingstest afgenomen. Daarbij testen wij jouw fysieke vaardigheden en testen we je motivatie. Tevens maakt een medische test onderdeel uit van de toelating. Meer informatie hierover vind je onder ‘toelating en intake’.

Na het testmoment vindt er voor MBOPLUS een profielintake plaats. Je stroomt direct in bij een profiel. Een goede keuze is een vereiste om de opleiding in twee jaar te halen. Meer informatie hierover vind je onder ‘uitstroomprofielen’.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Keuzevakken (PDF)

Profielblok A (PDF)

Profielblok B (PDF)

Profielblok C (PDF)

Met je diploma op zak kun je aan de slag bij campings, bungalowparken, zwembaden, fitnessruimtes, sportscholen, gemeentes, zorginstellingen en activiteitencentra enz. Met het diploma Sport en Beweging coördinator niveau 4 kun je naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Zwembadweg 1 Goes

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.