Stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW6

 • Niveau 2

De visserij van vandaag de dag is een geavanceerde hightech industrie. De schepen zijn voorzien van de allernieuwste snufjes op gebied van bijvoorbeeld veiligheid, communicatie en navigatie. Dus wie voor visserij kiest, heeft behalve liefde voor het vak ook gevoel voor techniek nodig.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  In de opleiding en in mijn toekomstige beroep is het belangrijk dat je overal de controle over hebt. Je moet je hoofd er altijd goed bij houden.
  MC Cristeo Candas
  Maritiem officier alle schepen
 • scalda drop
  Hier leer je hoe je het transport organiseert door de lucht, via het water, de weg of het spoor. Het is veel uitzoeken, regelen en aansturen.
  John Paul Kieboom
  Manager havenlogistiek

Je wordt opgeleid tot stuurman/werktuigkundige voor de zeevisvaart. Het niveau van je studie bepaalt je vaargebied en de maximale grootte van het schip waarop je mag varen. Tijdens de opleiding kom je in aanraking met alle aspecten van het beroep. Daarbij wordt er veel aandacht besteed aan veiligheid, kwaliteit en samenwerking. 

SW6 is een BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) op niveau 2. Dat betekent dat je de eerste anderhalf jaar van je opleiding voltijd naar school gaat en de opleiding daarna met een half jaar stage afsluit.

De toelatingseis voor deze opleiding is: 

 • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg;
 • medische keuring Zeevaart.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Doorstromen naar een opleiding op niveau 3 behoort tot de mogelijkheden.

Boulevard Bankert 130 Vlissingen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.