Manager havenlogistiek

 • Niveau 4

Een manager havenlogistiek plant, regelt, organiseert, legt contacten, stippelt beleid uit en geeft leiding aan anderen. Het werkterrein is de logistieke wereld, en dan met name die van het vervoer per schip. Je kan denken aan functies als cargadoor en expediteur bij een expeditie- of cargadoorsbedrijf of een ander haven gerelateerd bedrijf.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Deze opleiding is een Mbo Keuzegids Topopleiding 2017.
 • scalda drop
  Hier leer je hoe je het transport organiseert door de lucht, via het water, de weg of het spoor. Het is veel uitzoeken, regelen en aansturen.
  John Paul Kieboom
  Manager havenlogistiek

Je leert hoe je transporten moet regelen en hoe je de bijbehorende documenten op de juiste wijze opmaakt. Je leert de verschillende vervoersmodaliteiten kennen zoals zeevaart, binnenvaart, luchtvaart, wegtransport en spoorvervoer. Natuurlijk word je ook in de commerciële kanten van het vak ingewijd en schrijf je een eigen ondernemingsplan. 

Dit is een BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) op niveau 4. Dat betekent dat je voltijd naar school gaat met een half jaar stage in het tweede jaar en een half jaar stage in het vierde jaar.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:   

 • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg; 
 • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Na het behalen van je opleiding kun je direct aan de slag als manager havenlogistiek of kun je doorstromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van de opleiding van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Boulevard Bankert 130 Vlissingen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.