Leidinggevende bediening

  • Niveau 4

Als leidinggevende bediening heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een restaurant. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In het restaurant coördineer en organiseer jij de werkzaamheden. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werk je als leidinggevende mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Een leidinggevende bediening heeft twee hele belangrijke taken: je zorgt voor tevreden gasten én je geeft leiding aan een team van medewerkers in de bediening. Zie jij jezelf dit wel doen? Meld je dan nu aan!

In deze eenjarige opleiding leer je leidinggeven, communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken, plannen en economie. Daarnaast werk je aan je talen. Die zijn natuurlijk nodig om buitenlandse gasten te woord te staan. Je bekwaamt je in leidinggeven en management. De opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), is een deeltijdopleiding van één dag in de week. Je moet minimaal 24 uur in dienstverband werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

  • een mbo-diploma niveau 3 Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Met dit diploma kun je gaan werken als leidinggevende in een gerenommeerd horecabedrijf. Je kunt je verder gaan richten op je carrière of je kunt doorstromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van de opleiding van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Vlietstraat 11a Terneuzen Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.